Biserica Schitului Icoana Veche

Publicat

Sâmbătă, 4 august 2012, s-a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică a Schitului Icoana Veche, schit ce aparţine de Mănăstirea Neamţ.

Sâmbătă, 4 august 2012, s-a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică a Schitului Icoana Veche, schit ce aparţine de Mănăstirea Neamţ. Slujba religioasă de binecuvântare a locului şi de sfinţire a crucii pentru altarul noii biserici, ce va purta hramul Naşterii Maicii Domnului, a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor de preoţi şi diaconi. Din soborul slujitor, alături de stareţul Mănăstirii Neamţ, arhim. Benedict Sauciuc, şi de egumenul Schitului Icoana Veche,  ierod. Macarie, au mai făcut parte arhim. Luca Diaconu, exarhul mănăstirilor din zona Neamţ, şi pr. Argatu de la parohia Boroaia - Suceava.

În cuvântul adresat monahilor şi credincioşilor prezenţi, IPS Teofan a vorbit despre menirea unei aşezări monahale, văzută ca un loc unde trebuie să primeze rugăciunea şi lepădarea de cele lumeşti. „Schiturile şi mănăstirile au fost şi trebuie să fie locuri unde duhul lumii să nu fie prezent, unde călugării şi călugăriţele, credincioşi jurământului de la intrarea în monahism, să găsească un alt spaţiu diferit de lume, unde să-şi mântuiască sufletul, iar pelerinii să găsească o oază de binecuvântare în care, unindu-şi rugăciunile cu obştea monahală, să se împrospăteze cu aer curat duhovnicesc. Un astfel de loc trebuie să fie şi Schitul Icoana Veche, unde călugării să aducă lumii bunul cel mai de preţ pe care-l pot oferi acesteia: rugăciunea“, a spus IPS Teofan.

Citește alte articole despre: